de redactie van Vigilate
Mike de Ruiter
 
Hoe staat het met…
  • 1. Dit is het eerste digitale nummer van Vigilate. Wat betekent de verandering voor de redactie?

    “Voor de redactie betekent dit toch een andere manier van schrijven. Korter en meer in blokken. Onze eindredacteur heeft een behoorlijke ‘tour-de-force’ geleverd.”

  • 2. Waarom zien de foto’s en illustraties er anders uit?

    “Bij een digitaal blad is beeld nog belangrijker. Waren bij de papieren Vigilate foto’s en illustraties toch vooral ondersteunend aan de tekst, hier bepalen ze meer of je verder leest of niet.”

  • 3. Wat is er verder nog anders aan de digitale versie?

    “In dit nummer zitten een geluidsfragment en twee video's, dat kan bij papier niet. En je kan direct reageren via Yammer. Ook heel belangrijk: je kunt actueler en flexibeler zijn. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Daarnaast is de digitale versie ook nog eens heel mooi."

  • 4. Wat zeggen jullie tegen de mensen die toch liever papier in handen hebben?

    “Het zal wennen zijn. Dat begrijpen we heel goed. Een papieren blad is toch een heel andere beleving. Maar stilstand is achteruitgang; de provincie wil juist vooruit en als overheidsorganisatie meehelpen de papierberg te verminderen. Daarom geldt ook bij de provincie: digitaal tenzij…En we zorgen ervoor dat de platte tekst wel geprint kan worden.”

  • 5. Hoe vaak komt de digitale Vigilate uit?

    “Elke maand. De papieren versie kwam tien maal per jaar uit, een enkele keer elf maal. Iedere maand betekent extra werkdruk voor de schrijvers. Daarom bij dezen een oproep: lijkt het je leuk eens een stukje voor Vigilate te schrijven, meld je dan aan bij Vigilate@pzh.nl. We verwachten geen tweede Tessa de Loo of Herman Koch, bovendien kijkt de eindredacteur er ook nog naar, maar enige schrijfervaring is natuurlijk wel prettig."

 
Wie is wie?
Beweeg cursor over de foto
Marlies Booijink
Redactielid
Mike de Ruiter
Hoofdredacteur
Jolanda de Koning
Redactielid
Pim Jansen
Redactielid
Irene Fransen
Eindredacteur
Aja den Hertog
Redactielid
Bianca Ruygrok
Projectleider Ontwerpwerk